Voorproefje jonge kind

De opbouw van Plusjeklas is gebaseerd op het werken aan zogenaamde life skills. In 1 project werken ze aan 3 van deze 27 life skills. Na 3 jaar zijn alle life skills aan bod geweest en zul je zien dat kinderen hun rugzak hebben gevuld met mooie vaardigheden waarmee ze op reis kunnen op hun eigen levenspad.

In dit voorproefje krijg je een aantal lessen (les 4 t/m 7) te zien van het project Slimme kracht, voor het jonge kind (groep 3,4 en eventueel nog 5). Dit project hoort bij het thema 'kracht' en hierin komen de volgende 3 life skills aan bod:

Bij elk project is een projectbeschrijving gemaakt, zodat je als leerkracht snel het overzicht over het hele project hebt. Voorafgaand aan een project heb je 2 à 3 uur nodig om je de nieuwe stof eigen te maken. Want je zult zien dat je ook als leerkracht mee gaat leren in nieuwe onderwerpen! Daarna kan je de lessen vrij vlot voorbereiden. Soms zul je wel even wat materialen moeten regelen, maar verder zijn de lessen compact en overzichtelijk en dus beperkt in voorbereidingstijd.

Hieronder zie je een paar voorbeeldlessen van het project voor de plusklas en zie je een paar groepslessen, die geschikt zijn voor de reguliere klas. Zo kan je de verbinding leggen tussen de plusklas en de reguliere klas. Ook bevat elke les 'uitbreidingsopties', waarmee je de les kan uitbreiden, zodat je dit eventueel kunt meegeven als werk voor in de eigen klas.

Wil je meer inzicht in hoe een les is opgebouwd? Neem dan hier eens een kijkje.

Starten met Slimme kracht

Lessen voor de plusklas

Leren onderzoeken

 

Leren wie je bent

Leren ondernemen

Lessen voor de hele klas