Veel gestelde vragen

Plusjeklas is geschikt voor kinderen van groep 3 t/m 8. De lessen voor ‘het jonge kind’ zijn geschreven voor de groepen 3, 4 en 5. De lessen voor ‘het oudere kind’ zijn gericht op de groepen 5, 6, 7 en 8.
Het is raadzaam om te kijken wat bij jouw plusklasleerlingen aansluit en daar op in te spelen bij de keuze van lessen voor het jongere óf oudere kind.

Ja, elke les vraagt voorbereiding van een leerkracht, maar de tijd is beperkt. Wanneer je bij de start van een project alles goed doorloopt en je verdiept in de inhoud (duur; circa 2 uur), dan heb je voldoende aan gemiddeld 10 minuten voorbereidingstijd per les.

Elk project biedt 6 groepslessen aan. Deze lessen zijn zeer geschikt om te geven in de reguliere groepen. De groepslessen zijn geen onderdeel van een serie en zijn als losse lessen te geven. Doordat ze geen voorkennis vragen en geen ‘plafond’ hebben, zijn ze uitdagend voor elk niveau. Ze zijn heel goed in te zetten in bijvoorbeeld ateliermiddagen, talentgroepen of gewoon in de klas.

Ja, alle groepen kunnen gebruiken maken van hetzelfde abonnement. Je krijgt 1 inlogcode die alle leerkrachten van jouw school (ook tegelijk) kunnen gebruiken.

Ja, dat kan. Je mag je inlogcode dan voor die plusklas(sen) gebruiken, maar niet op alle ‘deelnemende’ scholen. Een school die ook gebruik wil maken van Plusjeklas, moet een eigen abonnement afsluiten.

Nee, met een abonnement heb je toegang tot lessen voor het jongere én oudere kind.

Bij een Premium-abonnement krijg je € 100,- instapkorting in het eerste jaar en betaal je maar € 595,-  (incl. BTW). Daarna kost een Premium-abonnement € 695,- (incl. BTW) per jaar.

Een Pro-abonnement is er vanaf € 1195,- (incl. BTW) per jaar voor de eerste 2 jaar. Daarna wordt deze omgezet in een Premium-abonnement.

Op één dagdeel kun je de drie vakken (onderzoeken, wie je bent, ondernemen) geven.
Als je één uur in de week hebt, kan je ervoor kiezen om één vak te geven.
Als je circa anderhalf uur hebt, kan je twee vakken geven. We raden dan aan om bijvoorbeeld het ene project onderzoeken en wie je bent te geven, het project erna kan je bijvoorbeeld ondernemen en wie je bent geven.

Per jaar komen er drie nieuwe projecten beschikbaar. Elk project valt onder een thema. Plusjeklas is opgebouwd uit negen thema’s. In een cyclus van drie jaar tijd komen al deze thema’s in een project aan bod.

We merken dat Plusjeklas voor kinderen met ASS (over het algemeen) minder geschikt is. Plusjeklas bevat veel open opdrachten met veel vrijheid en deze groep kinderen heeft vaak meer behoefte aan gestructureerde opdrachten. Geen enkel kind met ASS is echter hetzelfde, dus kijk goed naar je eigen leerlingen of deze baat hebben bij dit type opdrachten.