Ervaringen met Plusjeklas

Dit vinden anderen van het leerprogramma en online curriculum voor plusklas-onderwijs van Plusjeklas.

Leerkrachten over hun ervaring met Plusjeklas:

"Ik vind het heerlijk om zelf ook elke keer weer verrast te worden door de les. Zo blijf ik zelf ook geïnspireerd en heb ik echt zin in de lessen." - leerkracht gr. 7/8 voltijds hb-onderwijs.

"Doordat de kinderen uitgedaagd worden in hun creativiteit, voel ik zelf ook meer de ruimte om creatief te zijn bij het geven van de lessen." - leerkracht gr. 4/5 voltijds hb-onderwijs.

"De lessen zijn overzichtelijk, met kort en bondige teksten, waardoor de voorbereiding relatief snel kan." - leerkracht plusklas gr. 6/7/8

"Het voelt vooral heel prettig dat je een gedegen curriculum hebt om te gebruiken. Zelf hebben we gewoon de tijd niet om zoiets in elkaar te zetten." - leerkracht voltijds hb-onderwijs.

"Het is een mooie basis waarmee je zelf ook nog alle kanten op kunt als je wilt. Maar als je weinig tijd hebt, kan je ook gewoon de lessen draaien. Die vrijheid is prettig." - leerkracht plusklas en reguliere groep 7/8.

"De opdrachten zijn prikkelend, uitdagend en gericht op vaardigheden. En erg mooi is de aandacht voor ''wie je bent". Elke keer ben ik weer verrast hoe goed het in elkaar zit." - leerkracht regulier onderwijs groep 5/6.

Ouders over hun ervaringen met Plusjeklas:

"Het out of the box mogen denken is heel fijn, niks is gek of raar, alles kan en mag. Zo houdt onze dochter haar hoofd wakker en kan ze ook haar hoofd legen." - moeder meisje groep 4.

"Onze dochter is veel rustiger en zelfbewuster geworden en trekt zich veel minder aan van wat er om haar heen gebeurt dat haar niet zint. Een vrolijker meisje dat ook vrolijker thuis is." Moeder meisje groep 8.

"Onze zoon kan echt zijn ei kwijt. Hij is zich meer bewust van zijn karakter en hoe hij er mee om kan gaan. Hij krijgt een bredere blik op de maatschappij omdat hij nu meer ‘echte’ dingen doet." - vader jongen groep 5.

"Onze zoon krijgt uitdagingen. Hij leert niet alleen ondernemen en onderzoeken, maar gaat ook op zoek naar zichzelf. Dat is heel fijn." Vader jongen groep 6.

Dit zeggen kinderen over Plusjeklas:

"Als we Plusjeklas hebben, dan heb ik echt zin om naar school te gaan." - meisje groep 4.

"Ik vind het fijn dat ik hier meer over mezelf leer, dan snap ik mezelf en anderen beter." - jongen groep 7.

"Ondernemen is gewoon het allerleukste vak!" - meisje groep 7.